KASVATTAJA
Eläinjäsenet perheessämme ovat dalmatiankoira Diesel (Double Dot's Real Aston Martin) sekä kissa, kanat ja viiriäiset. Sekä muistoissamme Dingo (FIN & EST MVA TK1 Double Dot`s Ghirlandaio) ja Dali (FIN MVA Tallpeak Absolut Pearl).  Minulla on myös useita kasvatteja joihin minulla on jalostusoikeus sekä myös osaomistuskoiria. Vapaa aikani kuluu pääosin koiran kanssa ulkoillessa ja kouluttaessa ja joskus viikonloppuisin näyttelyissä. Olen aikaisemmin kisannut tokoa ja agilitya ja toiminut myös koulutusohjaajana kyseisissä lajeissa. Uutena harrastuksena olen myös kokeillut vesipelastusta. Koiraharrastusten lisäksi tykkään ratsastuksesta, valokuvaamisesta ja maalauksesta. Matkusteltua on tullut myös 25 eri maassa.

Olen kasvattanut ensimmäisen dalmatiankoirapentueeni vuonna 2003. Sen myötä sain kipinän koirien kasvattamiseen. Tarkoitus on jatkaa pienimuotoista kasvatustyötä kotikennelissä nauravaisten dalmatiankoirien parissa. Kennelnimi Double Dot`s minulle myönnettiin vuonna 2005, jolloin ensimmäinen pentueeni liitettiin myös nimen alle.

Kasvattajana olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton Kasvattajasitoumuksen. Yhdistelmissäni pidän tärkeänä, että molemmat vanhemmat ovat terveeksi tutkittuja, hyväluonteisia ja rakenteeltaan hyvätyyppisiä, rotumääritelmän mukaisia rotunsa edustajia, joilla on edellytykset niin "näyttö- kuin käyttökoiriksikin". Pyrin kannustamaan kasvattieni omistajia pentunsa kanssa koulutuskentille ja näyttelyihin, koska dalmatiankoira on energinen rotu ja erittäin monipuolinen harrastuskaveri!

- Kasvattajan peruskurssi suoritettu

-Suomen Kennelliiton jäsen

- Dalmatiankoirat ry jäsen

- Eläinsuojeluyhdistys ry jäsen

- Toiminut kahdessa eri seurassa toko-, agility- ja näyttelyohjaajanaHISTORIAA

Eläinrakkaana ihmisenä olen aina rakastanut eläimiä ja varsinkin koiria. Pienestä pitäen eläimet ovat kuuluneet elämääni ja minulla on ollut kaikenlaisia lemmikkejä mm. 2 kissaa, 5 hamsteria, 5 marsua, luppakorvakani ja 2 akvaariota. Harras toiveeni kuitenkin täyttyi, kun sain ensimmäisen koirani cavalier kingcharlesinspanielin, joka oli helppo ja pieni koira josta aloittaa. Kiinnostukseni isompia rotuja kohtaan kuitenkin kasvoi ja samalla myös käsitykseni eri roduista ja niiden luonteista.

Olen touhunnut paljon erilaisten koirien kanssa. Aikaisemmin minulla on kokemusta mm. tanskandogista, suursnautserista, kultaisesta noutajasta ja labradorinnoutajista, joita olen hoitanut, kouluttanut ja toiminut handlerina näyttelyissä. Nämä koirat ovat olleet minulle erittäin läheisiä, aivan kuin omia. Näiden koirien kautta kiinnostuin tottelevaisuus - ja näyttelyharrastuksista entistä enemmän.

Dalmatiankoiraan päädyin pitkän harkinnan jälkeen. Rotu ei ollut minulle kauhean tuttu, joten se vaati rotuun perehtymistä. Kokemusta rodusta sain Dino- dalmatialaiselta joka oli luonani hoidossa. Kävin myös katsomassa yhtä pentuetta lähistöllä. Näin minulle muodostui todellinen kuva rodusta, mikä ei välity kirjojen sivuilta.

Dalmatiankoiran iloisuus, ystävällisyys ja aktiivisuus yllättivät iloisesti. Myös rodun koko, terveys ja turkin helppohoitoisuus olivat eduksi. Dalmatiankoira älykkäänä ja ketteränä koirana tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen toimintaan ja harrastuksiin. Sen kanssa voi harrastaa mitä vain!

Kiinnostus ja rakkaus rotua kohtaan kasvoi ensimmäisen dalmatiankoirani Dalin myötä, joka tuli meille vuonna 2000. Aktiivisena koiraharrastajana kokeilin innokkaana uusia harrastuslajeja. Samalla olen tutustunut lukuisiin koiraihmisiin ja saanut uusia ystäviä.

Kiinnostukseni kasvatustyötä kohtaan heräsi Dalin hyvän luonteen ja terveyden myötä. Päätös omasta pentueesta oli pitkän harkinnan tulos, jota oli edeltänyt laaja tiedon hankkiminen, muiden kokemukset ja myös erittäin tärkeät neuvot Dalin kasvattajalta. Ilman näitä pennutuksesta ei olisi tullut mitään. Oli erittäin tärkeää saada neuvoja ihmiseltä joka on käynyt jo tämän koko penturuljanssin läpi. Ohjeet olivat kullan arvoisia!


Ensimmäiset dalmatiankoirakasvattini syntyivät syyskuussa 2003. Jouduin heti suureen koetukseen, koska pentue oli suuri, 13 pentua. Pennut pääsivät hyviin ja aktiivisiin koteihin seura- tai harrastuskoiriksi. Itselleni pentueesta jäi yksi kasvatti Dingo, uros vaihteeksi. Dingo oli erittäin lahjakas harrastuskoira, joka saavutti Suomen ja Viron muotovalion arvot sekä tottelevaisuuskokeissa TK1-tunnuksen.


Pidän tiiviisti yhteyttä kasvatteihini. Olen pitänyt pennuille pentukurssia, näyttelykoulutusta ja tokotreenejä. Lisäksi järjestän tapaamisia, joissa vaihdamme kuulumisia ja koirat saavat leikkiä. On aina mukava nähdä niitä ja seurata niiden kehitystä. Neuvon ja opastan erittäin mielelläni näitä uusia dalmatiankoiran omistajia. Kasvatit ovat minulle tärkeitä koko koiran elämän ajan. Kasvattajana annan tukea ja neuvoja 24h!Arkitottelevaisuus ja tapakasvatus ovat tärkeitä asioita, jotta pentuvaiheen jälkeen koiran kanssa tulisi toimeen myös aikuisena. Elämä on myös huomattavasti helpompaa ja mieluisampaa molemmille. Nämä asiat vaativat kuitenkin aikaa ja malttia ja niitä on harjoiteltava päivittäin. On muistettava, että se on sinusta itsestäsi kiinni millainen koirastasi tulee aikuisena!


Tervetuloa tutustumaan koiriimme - toivottavasti viihdytte sivuilla!


THE BREEDER


We have one male dalmatian Diesel (Double Dot's Real Aston Martin) and Sumu-cat in our home. And in memoriam male Dingo (FIN & EST CH OB1 Double Dot´s Ghirlandaio) and female Dali (FIN CH Tallpeak Absolut . I also have right for breeding in some dogs of my litters. I spend my free time with my dog; taking him for a walks, obedience training and during weekends in dog shows or competitions all over in Finland. Besides dogs I like also horse riding, taking photographs and painting. Travelling is also one of my hobbies and I have already visited in 25 different countries. 

I have begun breeding in 2003 when the first litter was born. My goal is to breed laughing Dalmatian puppies in home kennel in a small-scale. I got the kennel name in 2005 and after that the first litter was also named under Double Dot’s.

In my breeding I have agreed to follow the rules and guidelines of breeding by the Finnish Kennel Association in Breeder’s Agreement. In my combinations it’s important that both parents are healthy, good-natured, good type of structure and their type matches with the breed description. I like to encourage my puppies’ owners to training fields and to show rings because the Dalmatian is so energetic and versatile dog!


- Finnish Kennel Association's Breeder's Examination

- Member of the Finnish Kennel Association

- Member of the Finnish Dalmatian Club

- Member of the society for the prevention of cruelty to animals Eläinsuojeluyhdistys ryMY HISTORY

I've been an animal lover for my entire life, with special interest to dogs. Animals have always belonged to my life and I have had all kind of animals: 2 cats, 5 hamsters, 5 guinea pigs, a rabbit and 2 aquariums. My dream came true when we got a Cavalier King Charles Spaniel when I was 8 years old.

I have had lots of contacts with different dog breeds such Great Dane, Giant Schnauzer, Golden Retrievers and Labrador Retrievers. I have taken care of them, trained them and handled them in show rings. These dogs where very close to me just like they were my own. I also got to know the Dalmatian breed when I took care of friend’s Dalmatian called Dino. I fell for the breed because of Dalmatians are very happy, kind and active dogs. It is also a dog that can be used almost for anything!

I got my first Dalmatian in 2000 when Dali moved to us from Tallpeak kennel. She is very lovely and healthy dog. Dali had her puppies in September 2003. I got in to the real test because the litter was so big, 13 puppies. One male puppy stayed home and Dingo became my other Dalmatian then. He has became Finnish and Estonian Champion and got obedience training pronce medal TK1.

I like to keep contact with my puppies’ owners. I will be always interested of my puppies’ lives. The puppy owners can always ask help from me. I like to arrange also puppy meetings for my litters.
Welcome to our home page - I hope You will enjoy!